2.25.2011

İTÜ İK ZİRVESİ

3 gün boyunca katıldığım etkinliğin günlere göre en çok beğendiğim performanslarla başlamak istiyorum.







1.Gün;



Baybars Altuntaş ve İdil Belli 'nin Liderlik ve Girişimcilik panelinde öğrenciler son derece ilgiliydi. En fazla soru sorulan panel oldu.İdil Hanım, zerafetiyle büyülerken Baybars Bey de samimiyetiyle cok sıcak bir ortam yarattı.Baybars Bey hayatı üzerine konuşurken birçok tavsiye de bulundu ve girişimcilik konusunda altı çizili birçok cümle kullandı.'Önce evet sonra hayır demeyi bilmelisiniz,iş fikrini kime sattığınız önemli,hayatta kaybedecek hiçbirşeyim olmadı'. İdil Hanım ise 'neleri istemediğinizi bilir ve elerseniz istediklerinizi daha rahat bulursunuz'.









Yine aynı gün Ertuğrul Belen'in Networking mi Torpil mi? paneli benim için 3 günün tartışmasız en iyi paneliydi. Sahneyi mükemmel kullandı ve bütün salonun dikkatini panel boyunca ayakta tutabilen çok başarılı bir sunumdu. Performansına hayran kaldım.
-Asansör konuşması
-El Sıkışması
-Kartvizit
-Networking ve torpil arasındaki farklar ve Network ağının genişlemesi için yapılması gerekenler üzerinde durdu.










2.Gün;
En ilgi çekici konulardan bir tanesi de İpek Aral Kişioğlu' nun Sosyal Medyada İk ve İşveren Pazarlamasıydı. Panel son derece keyifli, bi o kadarda ilgi çekici olmuştu. Panelden sonra kendini eksik hisseden ve kararlar alanları gördüğümde yeterince etkili olduğunu bir kez daha anladım.
-Sosyal medyanın yararları
-Sosyal medyayı etkin kullanmayı
-İş arama süreçlerinde yaratılması gereken farklar ve sosyal medyayla ilişkisi
-X,Y ve Z kuşağı gibi konulara fazlasıyla dikkat çekti.











Yücel Atış Yeni Ekonomi ve İş Fırsatları paneli yine salonun ilgisini çeken bir paneldi. Örnekleriyle son derece güçlenen sunum sonrası soru yağmuruna tutuldu. Uzun uzun konuşulmak istenmesine rağmen süre çok kısıtlıydı.Ayrıca 'müthiş' kelimesine bu kadar anlam katan başka insan tanımadım.







Timur Tiryaki hayatının kararlarını verirken neler düşündüğünü ve sıradışı insanların özellikleriyle,örnekleriyle panelini zenginleştirdi.







Türk Telekomun İşe Alım Uzmanı Gökhan Günay, işe alımlarda en fazla nelere dikkat ettiklerini, öğrencilik dönemlerinde neler yapılabileceğinden kısa ve çok net cümlelerle bahsetti, tavsiyeler verdi.







Baymak Genel Müdürü Dr. Murat Akdoğan ve İndeks İletişim Danışmanlık Kurucusu Yaprak Özer (en solda) son gün kariyer hikayelerini anlatarak, şimdi o zamanlara dönseler neler yapmayacaklarını dile getirdiler.
Yaprak Hanım, 'iki kere siyasal bilimler bölümünü bitirmezdim ama yine burda sizinle birlikte olmak isterdim' Murat Bey,'çok zorlu dönemler gecirdim ve ciddi sağlık problemleri yaşadım. Bir yandan ölümle boğuşurken bir yandan Baymağın yeniden yapılanması için onca strestin altına girmezdim herhalde' dedi.









Ufuk Tarhan, son gün Digital Dünyanın e-Becerikli İnsanı Olmak adlı panelinde adeta İpek Hanımı doğruladı.  Birçok konuda aynı fikirleri paylaşan Ufuk Hanım, gelişen dünyaya ayak uydurabilmek ve ilerki dönemlerde işsiz kalmamak için sosyal medyaya ayak uydurmak ,sosyal medyayı kullanımda becerikli olmak gerektiğini vurguladı. Ve en çok kendime pay çıkardığım konuysa 2asla yapacaklarınızı ertelemeyin hemen başlayın, en az 100 yaşınıza kadar plan yapın ' cümlelerinden çıktı.








CCN şirketi Work and Travel ile yurtdışına ücretsiz bir öğrenci göndermek için çekiliş yaptı. Talihli  arkadaş İtü öğrencisiydi :)









Dentaş standlar içinde yerini almıştı, ilgiyle öğrencilerin sorularını cevaplıyor, staj ve iş başvuruları hakkında form ve promosyon ürünlerini dağıtıyordu.










Standlar arasında en çok ilgimi çeken Sogla ekibiydi:) keyifli söyleşi yaptık en yakın zamanda da Boğaziçi Üniversitesin de kendilerini ziyaret edicez:) 


Genel hatlarıyla İtü İk zirvesinden bahsetmek istedim. Burda olanlarla da kısıtlı değildi. Üzerimdeki etkisi ise pahabiçilemez. Birçok düşüncem şekil aldı. Organizasyonda emeği bulunan tüm arkadaşlarda oldukça başarılıydı. 






                                                            





























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder