3.23.2011

İnsan Kaynaklarına Yön Veren Faaliyetlerin Zirvesi-1

Marmara Üniversitesinde gerçekleşen zirvenin ilk gününde çok saygın isimler ağırlandı.







İlk olarak, T-Box Genel Müdürü Doğan Kaşıkçı sunumunu gerçekleştirdi. T-Box'ın kısa bir tanıtımını yaptıktan sonra öğrencilerin okul döneminde dikkat etmesi gereken konulara dikkat çekti. Önerileri genel hatlarıyla;

  • ''Aksiyon yapmak ( part-time çalışma, staj)
  • Taktiksel- Stratejik planlar yapmak
  • Alışkanlıklar edinmek
  • Farklılaşma
  • Networking
  • Pozisyonlandırma ''    oldu.




                                                 T-shirt' ü T-box :)


Oldukça güncel ve renkli örnekler sunumu keyifli hale getirdi.









İkinci sırayı Finansbank İnsan Kaynakları Stratejik Planlama İşe Alım ve Kariyer Yönetimi -Barış Yeşilyurt aldı. Sunumunda bankacılık sektörüyle Finansbank'ı harmanlayarak anlatımı güçlendiren Barış Bey, sektör seçimine karar vermenin önemini vurguladı.






Ve günün son ismi Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları Koordinatarü Ülkü Feyyaz Taktak oldu. Sunumları hazırdı fakat kendisi sohbet tadında merak edilenleri cevaplamak istedi. Bir buçuk saati de aşan güzel bir söyleşi oldu. Kendisine İk departmanı seçimiyle alakalı yöneltilen sorular da 'Makine Mühendisliği mezunuyum rakamlarla aram iyidir' demesine karşın ben bu kadar güzel konuşan eğitimci henüz tanımadım sanırım. O kadar farklı şehirler de o kadar farklı eğitimlere katıldım. Konuşmaların da ' ee ııı aaa ' vs. kullanmadan akıcı konuşan sözelci bir insana bile henüz rastlamadım. Ayrıca Türkiye de ilk 'İnsan Kaynakları Bölümü' tabelasının kendi odasına asıldığını belirtti. Yılların tecrübesi konuşmalarına öyle yansıyordu ki, zaten bildiklerini hiç hesaba katmıyorum, bir buçuk saat az geldi diyebilirim.





Teşekkürler Marmara Üniversitesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder